Demonstratie

Wij geven verschillende demonstraties:

Boogschietdemonstraties

Wij verzorgen demonstraties handboogschieten meestal in de vorm van een wedstrijd onder onze schutters of als een veldslag samen met andere groepen. De longbow is een wapen waarvoor men vaardigheid, kracht en concentratievermogen voor nodig heeft wil men het goed gebruiken. Onze schutters hebben veel ervaring. Wij hebben zelfs enkele Nederlandse kampioenen in onze gelederen!

Bij de demonstraties vertellen onze schutters over de geschiedenis van het wapen. Tevens kan er uitleg worden gegeven hoe bogen en pijlen gemaakt worden.

terug

Zwaardvechten

Tijdens de kampementen oefenen jong en oud de kunst van het zwaardvechten. In de late middeleeuwen vecht men veelal met een anderhalf hands zwaard, een vrij lang en smal wapen dat zowel met één als met twee handen kan worden gehanteerd.

Aanvals- en verdedigingstechnieken wisselen elkaar af; veel van deze bewegingen zijn terug te vinden in middeleeuwse manuscripten.

terug

Middeleeuws koken

De liefde van de middeleeuwer gaat,....jawel....door de Maag!

Een centrale plek in het kampement is de veldkeuken. Aan de grote tafel is het goed toeven. De keuken is uitgerust met spit en de vele pannen. Enkele vrouwen bereiden daar het eten voor de vele hongerige magen. Ze bakken broden, roffioelen, stoofpotten, kip aan het spit...

In het kampement eet men naar het seizoen en uiteraard wat de pot schaft.

terug

Muziek & dans

Dansen en muziek maken werd in de middeleeuwen gedaan voor vertier en om elkaar het hof te maken. Er waren o.a. kringdansen en reidansen. Enkele dansen zijn naar dieren vernoemd, zoals de paardendans, waarbij bewegingen worden gemaakt, die lijken op het schrapen van hoeven, En de pauwendans waar parmantig heen en weer gelopen wordt. Onze trommelaars trekken de aandacht en maken er een gezellige boel van.

terug

Piek Exercities

Deze paalwapens waren een belangrijk onderdeel van een leger. De sergeant schreeuwt zijn mannen toe bij de piekexercities. LINKS OM!!! Een pas uit de maat wordt genadeloos afgestraft: zonder eten naar bed. Discipline, daar draait het om bij de piekeniers.

terug

Kiddy battles

Bij de kiddy battle krijgt een groep kinderen rubberen buizen waarmee ze een ware veldslag aangaan met de echte ridders!

De kinderen mogen de ridders net zolang met hun zwaarden slaan tot ze dood blijven liggen. Natuurlijk zijn de ridders niet opgewassen tegen een heel leger van kinderen en zij zullen vrijwel zeker snel het onderspit delven.

terug