Over ons

Als Levende Geschiedenis groep bestaan De Graven van Holland al meer dan 15 jaar.    
Onze groep bestaat op het moment uit zo’n 20 mannen, vrouwen en kinderen, afkomstig uit alle hoeken van Nederland. Divers als we zijn in onze achtergronden, zijn we hecht door een gemeenschappelijke liefde voor geschiedenis. Maar ook door een goede band onderling, waarin respect en solidariteit voorop staan.
Door de jaren heen hebben we ons mogen ontwikkelen als een enthousiaste groep met een goede reputatie en bij historische evenementen vindt u ons ook vaak ruim vertegenwoordigd.

Zo beelden wij een 15 de -eeuws reisgezelschap van huurlingen uit, waarbij onze specifieke focus ligt op de de Bourgondische Nederlanden in de tijdsperiode tussen 1440 en 1460.
Dit was een tijd van relatieve rust onder het bewind van Philips de Goede, waarin de kunst en (hof)cultuur floreerden.  Veel van die kunst, cultuur maar ook gebruiksvoorwerpen bestaan (gelukkig) nog steeds en deze bieden ons een (meestal) goede bron om verder onderzoek naar te doen.
Door dit onderzoek kunnen wij zo waarheidsgetrouw mogelijk het publiek een beeld geven van de kleding, uitrustingen maar ook andere zaken zoals de opzet van ons kampement, zoals het er toentertijd bij zou staan.
Wel realiseren we ons dat dit soort onderzoek nooit ophoudt, er zijn altijd weer nieuwe inzichten. Maar door elke discussie, als ook experiment, krijgen we een beter inzicht in hoe onze voorouders zo leefden.